Oppskrift frå Skrattegard
Smak er ei personlig sak, og her på garden lager vi rakafisken på tradisjonelt, minimalistisk vis.
Dette treng du
- Rakafisk
- Mandelpotet
- Meierismør
- Flatbrød eller lefse
Framgangsmåte: Ta skinnet av rakafisken og del den i høvelege stykke. Kok mandelpotetene.
Tips til koking av mandelpotet
- Skrell potetene og legg dei i kaldt vatn. Det kan du gjera dagen før eller tidleg på formiddagen, så er det unnagjort.
- Sett potetene i ein kjele med vatn i kjøleskapet dersom det er lenge til du skal koke dei.
- Ein time før middagen skal serverast, sett potetene på kok.
- Kok dei opp og la dei fosskoke (ikkje berre trekke). Mandelpoteter som veg under 100 gram, kokast i 7 minutt, store mandelpoteter som veg over 100 gram, kokast i 9 minutt.
- Hell av vatnet og fyll opp kjelen med tørkepapir.
- Sett på lokk og la potetene godgjere seg i kjelen i 45 minutt eller fram til servering. La dei stå på kjøkkenbenken, ikkje på varm kokeplate.