Rakafisk-sushi
Ingrediensar
- 200 g rakafisk, skore i tynne skiver
- 300 g sushiris
- 2 ss riseddik
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- Nori-ark (tangark)
- Soyasaus
- Sylta ingefær
- Wasabi
- Bambusmatte (til samarulling av sushi-rullen)
Framgangsmåte
- Kok sushirisen etter anvising på pakka. Bland riseddik, sukker og salt, og vend dette inn i den kokte risen.
- Legg eit nori-ark på ein bambusmatte, fordel eit tynt lag ris over arket, men la det vere ca. 1 cm utan ris øvst.
- Legg skiver av rakafisk på risen.
- Rull saman ved hjelp av bambusmatta, og skjer rullen i passande bitar.
- Server med soyasaus, sylta ingefær og wasabi.
Bestilling av Rakafisk
Fra fjellfisk til rakafisk
I forbindelse med nye nettsider for fjellfisk.no, har vi tatt i bruk domenet rakafisk.no. Vi kan love deg at råvara, produsent og produkt er av same gode kvalitet som før.
På desse nye nettsidene finn du spanande oppskrifter på rakafisk, og sjølvsagt oppskrifter på tradisjonsoppskriftene, nedarva i generasjonar.
Vi håper du liker dei nye nettsidene våre
Mvh Kirsti Skrattegard.